ZISE dl. BĂDĂLĂU

Da domnule Bădălău, adevărat grăiți că în unele comune nu există polițiști, sau dacă sunt vă spunem noi că sunt insuficienți, pentru că asta v-ați dorit, ca România să fie în primul rând raiul infractorilor politici.

Dumneavoastră clasa politică ați făcut tot ce va stat la îndemână să distrugeți nu numai poliția ( în 2003 ați desfințat sectoriștii ), ci întregul sistem de apărare, ordine publică și siguranță națională, dar ce să-i faceți, la poliție se și vede, pentru că tot cetățeanul are nevoie de serviciile acestei blamate structuri.

Poate nu știți domnule Băbălău, dar pe timpul guvernării partidului pe care dumneavoastră ziceți că îl conduceți, poliția a cunoscut un mare recul. 
Au plecat din sistem un mare număr de polițiști, cu experiență, adevărați profesioniști și nu prea s-a pus nimic în loc. 
Sau dacă s-a pus nu s-a asigurat o pregătire adecvată, datorită dorinței ministrului de a aduce în sistem câțiva indicatori neperformanți.

Cetățeanul român trebuie să știe că o poliție nimicită din punct de vedere numeric, nefinanțată, slab dotată și prost echipată nu pote fi, nicăieri în lume, performantă. 
Până la urmă politicienii ar trebui să știe că rezultatul oricărei activități este direct proporțional cu investiția făcută. 
Așa că ciocul mic bălălăule.

Polițiștii sunt leneși, nu-și fac datoria și sunt aroganți, zise domnul senator. 
Nu domnule parlamentar, cu mici excepții, pentru că pădure fără uscături nu există, polițiștii care au mai rămas își fac, totuși, datoria. 
Asta o demonstrează noianul de ore suplimentare efectuate de polițiști și neremunerate de guvernul ce îl reprezentați.

Oare primarul unei localități din Giurgiu, cu patru clase, l-o fi informat pe domnul președinte județean că a solicitat mutarea unui polițist care își făcea datoria ? ( a întocmit dosar penal fiului care conducea autoturisme fără a poseda permis de conducere ). 
Credem că nu, pentru că primarul este în culpă.

Îl informăm noi pe domnul Bădălău că au fost chemați polițiști de mai marii Prefecturilor și ai CJ-ului pentru a-i intimida în exercitarea atribuțiilor, pentru că le-au fost lezate anumite interese.

Da domnule senator, poliția a fost descurajată de clasa politică pentru ca țara să fie devalizată. 
Ghici de cine?

Da domnule senator, poliția trebuie curățată de cozile de topor care vă lustruiesc clanțele de pe la sediile partidelor. 
Suntem absolut de acord că poliția trebuie reorganizată, dar nu depinde numai de poliție. 
Suntem pentru împrumutarea de modele polițienești din state UE.

Totuși este impardonabil, ca cineva din conducerea partidului aflat la guvernare să aibă o asemenea reprezentare față de Poliție, fără a avea la îndemână anumiți indicatori.

Păcat că România are asemenea oameni de stat.
RUȘINE.