SPERANŢE PENTRU POLIŢIŞTI

Instalarea ministrului IOAN RUS la conducerea acestui important minister, a stârnit speranţe de mai bine în rândul poliţiştilor. Speranţele poliţiştilor se leagă de mandatul anterior de ministru al domnului IOAN RUS.

Apreciem că într-adevăr domnul ministru în mandatul anterior s-a aplecat asupra nevoilor ministerului şi poliţiştilor. Sperăm ca acelaşi lucru să se întâmple şi în acest mandat neconvenţional, care are cu totul altă încărcătură, având ca obiectiv primordial organizarea şi desfăşurarea de alegeri corecte.

Domnul ministru Rus trebuie să ştie că în ultimii ani poliţiştii au fost umiliţi şi prigoniţi, în sensul că au fost stresaţi cu datul afară, jigniţi de diferiţi factori de decizie, nu le-au fost achitate la timp diferite drepturi ce li se cuveneau, cum ar fi drepturile de echipament pentru anul 2011, norma de hrană, etc.

De asemenea poliţia ca instituţie a fost vădit subfinanţată şi asta cu implicaţii asupra siguranţei cetăţeanului, fără ca pe miniştrii ce s-au perindat la conducerea M.A.I. să-i intereseze câtuşi de puţin această situaţie.

Un semnal important pe care îl lansează această guvernare este acela de despărţire a apelor, adică Ministerul de Interne de Ministerul Administraţiei, începând cu guvernul ce va rezulta în urma alegerilor parlamentare din luna noiembrie 2012. Trebuie să recunoaştem că unirea celor două ministere a fost un fiasco pentru structurile de ordine publică.

Nutrim speranţa că domnul ministru cu abilităţile sale îşi v-a face o echipă managerială profesionistă, fără ingerinţe politice, care să lucreze pentru îndeplinirea obiectivelor propuse, pentru binele instituţiei şi angajaţilor ei.

Aşteptările poliţiştilor de la noua conducere a ministerului sunt deosebit de mari și sperăm că acestea nu se vor transforma întro mare deziluzie.