Scrisoare deschisa ministrului Vela

Domnului Ion Marcel VELA
Ministrul Afacerilor Interne
Șef al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență

Domnule ministru,

Biroul Operativ al Federației Naționale a Sindicatelor din Poliție Sed Lex, organizație sindicală reprezentativă la nivelul M.A.I., vă solicită să dispuneți DE URGENȚĂ luarea de măsuri clare privind restricționarea drastică a circulației persoanelor.

Măsurile de recomandare stabilite prin ORDONANȚA MILITARĂ nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19 nu sunt înțelese și respectate de către populație.

Obligativitatea persoanelor de a se autoizola la domicilii, va permite personalului din cadrul autoritățiilor statului să intervină pentru a combate răspândirea virusului ucigaș.

Astfel colegii noștri polițiști, jandarmi, pompieri, militari, personal medical dar și toți cei ce sunt implicați în această acțiune națională, vor fi mult mai protejați dar și mai eficienți în ajutorul pe care îl acordă semenilor noștri.

Ne uităm stupefiați cum anumite persoane inconștiente se recreează prin parcuri, cum se plimbă nestingherite prin piețe, pe străzi, fără să conștientizeze pericolul virusului ucigaș, dar și ușurința cu care îl pot răspândi.

Domnule ministru, necesitatea adoptării acestor măsuri de restricție sunt necesare acum, nu după ce acest val de probleme medicale ne va depăși și afecta pe toți.

Protejați populația, protejați angajații M.A.I., protejați autoritățile Statului Român pâna nu va fi târziu.

Credeți că românul va înțelege de vorbă bună să respecte regulile ?

Suntem încrezători că veți dispune măsurile necesare de restricționare a circulației persoanelor și nu numai, pănă la depășirea acestei perioade delicate pe care o traversează întrega planetă.

Biroul Operativ Sed Lex.

#statiacasa
#fitiresponsabili
#stopCOVID19