Să ne pensionăm....sau ???

Tot mai mulți polițiști ne întreabă, cum cred că este întrebată fiecare organizație sindicală, dacă să se pensioneze acum sau nu, dacă se va schimba legea pensiilor, dacă se vor schimba condițiile de pensionare, dacă cele două tranșe din anii 2021 și 2022, de majorări salariale se vor mai acorda, etc. 

Desigur sunt întrebări grele și de esență pentru viitorul fiecărui polițist, care îndeplinește condițiile de pensionare. 

Apreciem că nicio organizație sindicală nu este Mama Omida, pentru că nu poate să prevadă ce se va întâmpla, în viitorul apropiat sau mai îndepărtat, deoarece guvernanții, indiferent care ar fi ei, sunt, ca de obicei, imprevizibili.

Politicienii uită că instituirea pensiei de serviciu (specială, cum le place lor să spună) pentru polițiști nu constituie un privilegiu, ci este justificată în mod obiectiv, ea constituind o compensație parțială a inconvenientelor ce rezultă din rigoarea Statutului polițistului și Codului de etică și deontologie al polițistului, cărora trebuie să li se supună polițiștii.

Cu toate că așa cum ne amintim Legea nr.223/2015 a fost votată și de parlamentarii PNL, guvernanții prin acțiunile intreprinse, uite legea nu e legea, nu fac altceva decât să destabilizeze sistemul de ordine publică, prin trimiterea la pensie a pollițiștilor cu experiență. 
Putem spune că în rândurile polițiștilor este o derută totală, datorită inconsecvenței clasei politice și îndemnurilor unor lideri de organizații sindicale de a se pensiona. 
Pentru exemplificare redăm cazuri autentice de polițiști care la unele îndemnuri și-au depus rapoartele de pensionare în luna decembrie, li s-au semnat dispozițiile de încetare a raporturilor de serviciu cu instituția, iar acum au solicitat să se anuleze dispozițiile emise, întrucât nu doresc să se mai pensioneze.

Așa că, domnilor colegi, decizia de a vă pensiona sau nu, vă aparține. 
Noi ca organizație sindicală, sperăm ca și celelalte organizații sindicale, suntem independenți față de autoritățile publice, de partidele politice și de organizațiile patronale. 

Nimeni din conducerea organizației nu s-a gudurat pe lângă conducerile partidelor politice pentru o anumită funcție publică, și astfel nefiind ancorați politic nu putem să dăm cuiva sfaturi pentru a se pensiona sau nu, nu asigurăm menținerea actualelor condiții de pensionare sau acordarea tranșelor de majorări salariale din anii 2021 și 2022, pentru că politicienii una spun la prânz și alta seara.

Deci vorbele politicienilor valorează zero lei și zero bani.