Riscuri-greutăți-condiții de muncă=salarii.

Astăzi toți cetățenii au mari așteptări de la noi, de la polițiști, jandarmi și pompieri.

Suntem așteptați să intervenim acolo unde nimeni nu ar putea rezista, unde condițiile meteo sunt "criminale", unde cetățeanul are nevoie de noi acum, iar noi răspundem PREZENT, fără rețineri.

Intersecții blocate din cauza viscolului, poliția este prezentă.

Drumuri blocate din cauza zăpezii, poliția este prezentă.

Gospodării și oameni izolați din cauza zăpezii, jandarmeria și pompierii prezenți.

În aceste momente lumea "se învârte" în jurul nostru, în jurul unor oameni loiali și credincioși față de o meserie frumoasă, o meserie de legământ, o datorie față de stat, dar întotdeauna în slujba cetățeanului.

Ce am primit și primim de la cei care au obligația de a ne asigura condițiile de muncă necesare și o salarizare corespunzătoare ?

Lucrurile evidente se pot observa foarte ușor:
- un regim juridic ce încurajează contravenienții dar și comiterea de fapte penale;
- lipsa protecției corporale dar și legislativă a personalului;
- dotarea precară în general și în mod special în astfel de condiții;
- lipsa unei politici de personal pe termen mediu și lung privind încurajarea personalului de a rămâne în sistem;
- o salarizarea mai mult decât foarte, foarte proastă;
- etc., etc., etc.

Actuala clasă politică se poate oare uita acum în ochii noștri, mai pot să aibă argumente că anumite drepturi nu se mai justifică, când programul de lucru a devenit pentru noi un calvar, că serviciul nostru în folosul vostru a devenit mai mult decât o obligație, că timpul prestat în folosul comunității nu poate reprezenta o gratuitate, că noi nu suntem ROBOȚII STATULUI, ci oameni normali, simpli, cu familii și copii ce au și ei mare nevoie de noi.

Deci, respectați-ne drepturile, asigurați-ne baza materială pentru o funcționalitate normală și apoi ar trebui să aveți pretenții.

Am adus argumente mereu că Segmentul de Ordine și Siguranță Națională este un factor de echilibru într-o societate, fiind cel mai important pilon al Statului, iar dacă noi nu vom avea ordine și siguranță publică nu putem avea nici sănătate și nici educație.

Cu ocazia ședinței ce se va organiza la nivelul M.A.I. în data de 01.03.2018, conducerea Federației Polițiștilor Sed Lex, va înainta un set de măsuri de adoptat în procedură de urgență pentru redresarea și stabilitatea ministerului.