RECTIFICARE......... CU CE?

După declaraţiile guvernanţilor în urma trâmbiţatei rectificări rezultă un singur lucru, nu ştiu sau nu au din ce să fundamenteze bugetul. Este inadmisibil cu două luni înainte de încheierea exerciţiului financiar pe anul 2013 unele ministere să aibă disponibilizaţi bani de ordinul sutelor de milioane şi altele, cum este şi MAI, să nu aibă bani pentru salarii până la sfârşitul anului. Se poate ca cifrele sa nu aiba acoperire.

În fond la rectificare pentru MAI nu s-a făcut mare lucru, pentru ca nu s-a dat nimic in plus. In definitiv s-a asigurat fondul de salarii pana la sfirsitul anului, ceea ce trebuia asigurat de la constructia bugetului pentru acest an, ca si pentru echipament unde s-au dat 75 milioane lei, ce reprezinta un sfert din necesar si 20 milioane pentru carburanti, piese si alte materiale.

După cum se poate observa guvernarea s-a schimbat, insa naravul a ramas iar de rectificat nu prea au lichiditati sa acopere toate gaurile din buget.

Din discutiile ce le-am avut cu factori de decizie din M.A.I., daca guvernul isi tine promisiunea, pentru ca de regula una zic si alta fac, se doreste ca in luna decembrie sa se achite fiecarui politist 500 de lei din norma de echipare pentru anul 2013. Unii colegi spun ca este bine si atat, dar nu este chiar asa, pentru ca mai toate guvernele s-au invatat sa ne lase cu ochi in soare, adica sa nu ni se dea la timp drepturile ce ni se cuvin si asta pentru ca au vazut ca tine si s-a transformat in invat.

Un lucru este cert si noi ca organizatii sindicale si dumneavoastra politistii trebuie sa fim mai radicali in tot ceea ce intreprindem.

Putem afirma ca banii ce s-au dat la rectificare vor asigura o palpaire a ministerului cu toate componentele sale pentru indeplinirea misiunilor.

Vom reveni cu alte informatii cand cei de la Ministerul de Finante vor comunica MAI fondurile la dispozitie pana la finele anului.

Preşedinte

Florin – Ilie VÎLNEI