Prima întâlnire dintre noua conducere a IGPR și organizațiile sindicale

Astăzi 29.01.2018, începând cu orele 15.00, a avut loc prima întâlnire dintre noua echipă de conducere a IGPR și organizațiile sindicale, Federația Polițiștilor Sed Lex fiind reprezentată de către președinte Florin Vîlnei și secretar general Mihai Ioan.

A fost făcută o radiografie a problemelor macro cu care se confruntă angajații IGPR, probleme punctuale dar și modalitatea de comunicare pe viitor.

Suntem la un nou început de drum cu o nouă echipă, încrezători dar nerăbdători să putem găsi soluții de rezolvare a problemelor acute, cea mai complicată fiind sursa de finanțare.

Nimeni nu poate să ceară polițiștilor să muncească în afara cadrului legal fără să fie remunerați, fără să le fie respectate toate drepturile prevăzute de legile speciale dar și față de Codul muncii.

Suntem conștienți că interfața cu societatea civilă nu o realizează nici șeful Poliției Române, nici Ministrul Afacerilor Interne ci agentul de poliție, care interacționează zilnic cu cetățeanul, dar recunoaștem că problema principală în această instituție o reprezintă LIPSA RESURSELOR FINANCIARE.

Astfel am stabilit ca până în data de 10.02.2018, să găsim soluția legală privind permanența la domiciliu, dar și în alte cazuri unde polițiștii sunt nevoiți să desfășoare activități suplimentare neremunerate.