Polițistul român

Actele criminale împotriva polițiștilor reprezintă un atentat la ordinea și siguranța națională.

Azi noapte, 28/29.12.2017 mașina polițistului Mureșan Tudor, a fost incendiată în parcarea de pe strada Gloriei, și nu spunem la întâmplare ”incendiată”!

Autoturismul marca Toyota de culoare argintie avea geamul spate stânga spart și interiorul distrus cel mai probabil de un incendiu ”bine gândit”.

În zonă nu sunt camere de luat vederi, foarte probabil nu vor fi nici martori pentru că e un loc puțin circulat (prin spatele blocurilor), deci ideal pentru o incendiere fără autor cunoscut.

Deși, nu se poate vehicula niciun fel de cocluzie legată de autorul incendierii, nu putem totuși rămâne indiferenți în fața unui act menit să semene teamă și, foarte probabil, să dea o lecție de viață unui polițist.

Dosarul penal este în instrumentarea colegilor din cadrul Poliției Municipiului Tg. Mureș, sub îndrumarea procurorului parchetului municipal.

În urma discuțiilor purtate cu conducerea Poliției Române, am fost asigurați că se va acorda tot sprijinul logistic, informațional și instituțional pentru identificarea cât mai repede posibil a autorilor "actului criminal".

Am solicitat conducerii M.A.I. să adopte o poziție fermă și tranșantă în executiv, iar pachetul de legi privind întărirea autorității polițistului să fie adoptat în procedură de urgență în primele ședințe de guvern ale începutului de an.

Astfel de acte criminale nu vor reuși niciodată să intimideze polițiștii, chiar dacă le provoacă suferințe ori pagube materiale, ci ne determină să luptăm pentru respectarea legii și eradicarea fenomenului infracțional.

Totodată transmitem infractorilor următorul mesaj:
SED LEX DURA LEX =
LEGEA ESTE DURĂ DAR ACEASTA ESTE LEGEA !