Politicul = groparul politiei

Cu toții ne aducem aminte cum în procesul de adoptare a Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, parlamentarii se întreceau în elogii, apreciau că este o lege a recunoașterii riscurilor, sacrificiilor pe care le fac militarii, o reparare a nedreptăților făcute militarilor.

Ba mai mult un deputat PNL , al cărui partid nu era la guvernare, spunea că „ Prin această măsură, statul român își arată preocuparea față de soarta urmașilor acelor cadre militare care au dat dovadă de loialitate față de misiunea pe care și–au ales–o, față de țară, dar care au sfârșit tragic, pierzându–și viața în timpul serviciului sau a unor misiuni și operații în afara țării”.

PSD poate nu își mai amintește, dar chiar era la guvernare când a fost adoptată Legea nr.223/2015 iar ministru finanțelor era chiar ORLANDO TEODOROVICI, care nu s-a opus adoptării acestei legi, iar acum pe persoană fizică, bineînțeles făcând un joc pueril, și-a asumat proiectul de lege pentru supraimpozitarea pensiilor speciale care depășesc 7000 lei.

Desigur marea masă a pensionarilor din poliție se situează sub acest cuantum, numai că în comisiile din Senat cât și în plenul Senatului, au fost depuse amendamente lentru ca supraimpozitarea să înceapă de la 2000 de lei.

A fost deajuns ca ORLANDO să tulbure apele cu impozitarea pensiilor speciale, pentru ca apoi Guvernul să nu mai adopte OUG și să paseze responsabilitatea Parlamentului, unde parlamentarii pot veni cu fel și fel de năstrușnicii.

Dacă în procesul de adoptare a Legii 223 parlamentarii se întreceau în elogii la adresa militarilor și polițiștilor, uite că acum și-au schimbat opinia, spunând că sunt pensii speciale și trebuie impozitate la blană.

Am spus de nenumărate ori că Legea 223 este în totalitate apanajul Parlamentului, pentru că proiectul legii pensiilor militare a fost elaborat de o comisie condusă de domnul general Voinescu, adjunct al directorului SRI, după anumite principii, pentru ca în Parlament să fie modificată și adoptată după cu tototul alte principii. 
De fapt trebuie să spunem lucrurilor pe nume, oamenii politici au dorit să scape de polițiștii și angajații SRI care le cunoșteau trecutul sau istoricul acestora, și ca să nu-i dea afară i-au ademenit pe polițiști să plece singuri prin adoptarea unei legi a pensiilor favorabilă. 
Păi unde o fi moralitatea, dacă se poate vorbi de moralitate în politică, adică îi ademenești pe angajații structurilor de apărare, ordine publică și siguranță națională să se pensioneze în condiții favorabile, și astfel aceste structuri au fost „chelite” de oameni cu experiență și adevărați profesioniști, după care le aplici o impozitare conform vrerii tale. 
Politicienii trebuie să știe că oamenii cu experiență și profesioniști din unități s-au pensionat pentru faptul că s-au scârbit de implicarea politicului în structurile polițienești. 

În acest sens afirmăm cu toată responsabilitatea că fiecare formațiune politică și-a creat în rândurile polițiștilor „cozi de topor” obediente politic și abonate la funcții de conducere și majorări salariale pentru lucrări de excepție. 

Deja a fost și este prea mult ce s-a întâmplat și încă se întâmplă în structurile polițienești, datorită implicării politicului care dorește o poliție destructurată, cu o dotare și salarizare precară și deprofesionalizată, pentru ca politicienii să acționeze după vrerea lor.

A sosit momentul ca politicienii din tot spectrul politic să-și asume responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în poliție, și să ia laba de pe această importantă structură de ordine publică.

Vă dați seama cum acești indivizi au uitat, într-un timp atât de scurt de riscurile, sacrificiile și interdicțiile pe care le au militarii și polițiștii, ca să nu mai spunem că polițiștii nu sunt beneficiari de pensii speciale, ci de pensii de serviciu.

Acești indivizi, cu siguranță confundă pensile polițiștilor și militarilor cu ale deputaților, senatorilor, primarilor, viceprimarilor și ale altor categorii socio-profesionale care întradevăr sunt pensii speciale nemeritate. 
Când pensile polițiștilor au fost stabilite pe principiul contributivității spuneau că este incorect ca acestea să fie plătite din bugetul de asigurări sociale și că trebuie plătite din bugetul de stat. 

Este adevărat că dintotdeauna pensiile polițiștilor și militarior, nu numai de la noi, ci și din statele membre NATO din UE, sunt considerate pensii speciale și se plătesc de la bugetele de stat, aceștia trebuind să fie recompensați și nu denigrați pentru activitatea depusă.

Între două afaceri personale, politicienii se pot documenta în alte țări printre altele și despre salarizarea și pensionarea polițiștilor.

Totuși le reamintim parlamentarilor acestei țări, dacă pentru ei mai contează, că prin decizia nr. 20/2000 Curtea Constituțională a reținut că instituirea pensiei de serviciu pentru cadrele militare (polițiști) şi pentru magistraţi nu reprezintă un privilegiu, ci este justificată în mod obiectiv, ea constituind o compensaţie parţială a inconvenientelor ce rezultă din rigoarea statutelor speciale cărora trebuie să li se supună militarii şi magistraţii. 

Politicieni trebuie să știe că vor rămâne în memoria colectivă ca GROPARI ai structurilor de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Biroul Operativ
SED LEX