Permanența la domiciliu

În urma discuțiilor cu reprezentanții sindicali teritoriali, ca urmare a consultării polițiștilor membrii de sindicat și nu numai, poziția Biroului Operativ al Federației Polițiștilor Sed Lex este una foarte clară și fermă:
NU susținem permanența de la domiciliu NEREMUNERATĂ.

Zilele următoare, președintele Sed Lex dl. Florin Vîlnei, va prezenta doamnei ministru Carmen Dan situația reală cu care se confruntă polițiștii/jandarmii/pompierii din MAI, poziția organizației noastre, dar și câteva propuneri în acest sens, după terminarea consultărilor cu principalele arme din MAI.

Reamintim că, în cursul anului 2017, președintele Federației Sed Lex dl. Florin Vîlnei, în urma unor discuții cu doamna ministru Carmen Dan, a înaintat câteva propuneri privind reducerea deficitului de personal, astfel:
▪comprimarea perioadei de școlarizare a promoției 2016-2018, cu absolvire în decembrie 2017 și încadrare în ianuarie 2018;
▪reducerea perioadei de școlarizare la agenți/subofițeri, de la 2 ani la 1 an;
▪diminuarea încadrărilor din sursă externă;
▪sursa externă să poată să ocupe posturile de specialiști din IT, logistic, financiar, centrele medicale, dar și cele din cadrul serviciilor pașapoarte, înmatriculări, administrarea bazelor de date și a cărților de identitate.

Deci: SE POATE.

În aceste momente tulburi pe care le traversează Societatea Românească, segmentul de ordine și siguranță națională are nevoie de autoritatea necesară pentru stăpânirea fenomenului infracțional tot mai complex și sofisticat, dar și în vederea menținerii ordinii și siguranței publice.

Toate aceste lucruri se pot realiza cu un personal bine pregătit, bine dotat dar și remunerat corespunzător, raportat la riscurile meseriei, incompatibilitățile și restrângerile acestei complicate meserii.

SED LEX - DURA LEX