Performanța sd face in condiții de austeritate ?

Salariile Polițiștilor și Militarilor au fost înghețate. 
Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență

Guvernul PSD-ALDE a adoptat vineri Ordonanța de Urgență pentru modificarea alin. 1 al art 38 din Ordonanța de urgenta a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.

Vor  fi înghețate anul viitor, tot la nivelul lunii decembrie 2018, „pentru personalul militar, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, indemnizațiile, compensațiile, primele, ajutoarele, plățile compensatorii, despăgubirile, compensațiile lunare pentru chirie și alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare, care nu fac parte din solda lunară bruta/salariul lunar brut”.
Același act normativ mai prevede ca munca suplimentara efectuata de personalul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere să nu mai fie remunerată, ci doar compensată cu timp liber.

„Prin derogare de la prevederile art. 21 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, în anul 2019, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator acestora”, se mai arata in document.

Actul normativ urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.