Oglindă oglinjoară cine-i cel mai tare din țară ?

Pe principiul "țara arde iar baba se piaptănă", România traversează o criză fără precedent.

În condițiile în care inflația își arată zilnic colții, iar principalele valute au sufocat moneda națională, clasa politică se răfuiește pentru accesul orbește la putere.

Instituțiile statului sunt paralizate de lipsa deciziilor, funcționarii statului sunt bulversați de schimbările și instabilitatea creată, funcționalitatea proiectelor în derulare sunt...blocate.

În situația de față se pun o serie de întrebări:
▪cine mai garantează ordinea și siguranța națională ?
▪cine mai garantează menținerea ordinii și siguranței publice ?
▪cine mai garantează stăpânirea fenomenului infracțional ?
▪cine ne mai poate recredibiliza ca Stat în anul Centenarului după atâtea și atâtea scandaluri politice ?
▪cine ne mai garantează bunăstarea socială ?
......................................................................

În aceste condiții angajații Ministerului Afacerilor Interne, polițiștii/jandarmii/pompierii/fct. publici și personalul contractual suferă:
- drepturile de natură salarială rămân insuficiente ;
- bugetul alocat în medie pe ultimii 10 ani, în proporție de 90 % a acoperit doar drepturile salariale ;
- parcul auto este tot mai învechit ( aproximativ 40 % din autoturisme îndeplinesc condițiile de casare ) ;
- dotările personale ale polițiștilor și jandarmilor rămân doar pe hârtie ;
- spațiile de lucru sunt tot mai insalubre ( anumite unități militare ale jandarmeriei își desfășoară activitatea în fostele barăci din vremea de glorie a marilor construcții comuniste ) ;
- subfinanțarea continuă a instituțiilor statului cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței naționale, conduc către slăbirea Statului ;
- infracționalitatea nu poate fi eradicată cu proiecte, strategii și teorii făcute din birouri, ci cu bugete care să țină pasul cu realitățile zilei ;
- fenomenul infracțional tot mai complex și sofisticat, încet, încet a cangrenizat autoritățile statului la cel mai înalt nivel.

Demersurile noastre ca organizație sindicală nu au încetat și nu vor înceta, reprezentarea membrilor noștri de sindicat am facut-o și o vom face indiferent de situație, dar apărarea breslei profesionale considerăm că ar fi fost potrivit să o facă asociația profesională, Corpul Național al Polițiștilor.

Imaginea Poliției Române, Jandarmeriei și a celorlalte instituții ale M.A.I., se poate realiza și cu reprezentanții corpului profesional.

Cine ne mai poate garanta pacea, liniștea și bunăstarea socială ?
Ce va urma ?