MINISTER BLESTEMAT

Nu ştim cum se face că la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor în ultimul timp s-au perindat numai oameni politici care au dorit să-şi construiască imagine pozitivă pe spatele angajaţilor.
Dacă începem cu ministrul Blaga şi până în zilele noastre, toţi aceşti iluştrii au considerat că ei „au pus coada la prună” şi odată cu ei au început adevăratele reforme în minister.
Pentru propria imagine nu a contat imaginea Poliţiei Române, s-au folosit diferite structuri (D.G.A., D.G.I.P.I., etc.) pentru a terfeli imaginea poliţistului român.
Pe domnul ministru Berca l-am văzut a doua zi de Paşti, pe autostradă, cum îşi făcea campanie pe sticlă, pentru faptul că a mobilizat un număr sporit de poliţişti pentru această sărbătoare.
Noi îi transmitem domnului ministru că locul domniei sale nu este pe autostradă să monitorizeze circulaţia şi să-i lase pe specialişti să-şi facă datoria, domnia sa să se preocupe pentru a asigura logistic şi financiar ministerul.
Da domnule ministru, vă lăudaţi cu faptul că sunt mobilizaţi un mare număr de poliţişti pentru această sărbătoare, care pentru ei constituie o privaţiune din noianul de privaţiuni la care sunt supuşi.
Oare dumneavoastră în acest răstimp la conducerea M.A.I. ce aţi făcut pentru a câştiga încrederea poliţistului?
Vă spunem noi nu aţi făcut nimic, v-aţi lăudat la toate bilanţurile la care aţi participat că veţi face una sau alta pentru binele poliţistului şi că nu se pot obţine rezultate cu oameni nemulţumiţi.

 

Nu aţi făcut nimic pentru:
- un dialog social responsabil;
- înlăturarea subfinanţări ministerului;
- achitarea drepturilor restante pentru norma de echipament;

- cuprinderea în bugetul  M.A.I. a fondurilor necesare pentru norma de echipare pe anul 2012;
- renegocierea coeficienţilor de ierarhizare pentru poliţişti şi în primul rând pentru agenţii de poliţie;
- acordarea în integralitatea lor a drepturilor ce se cuvin pentru promoţia 2009 a instituţiilor de formare, ş.a.m.d.;

Guvernul din care faceţi parte a putut găsi bani pentru ștergerea datoriilor unor companii, pentru administraţie, etc., dar pentru a se achita de restanţe către poliţişti nu, chiar dacă actualul premier cunoaşte foarte bine situaţia, pentru că domnia sa la structura ce a gestionato s-a luptat pentru a le achita angajaţilor toate drepturile ce li se cuveneau, aşa cum au făcut de fapt şi ceilalţi miniştii sau şefi ai celorlalte structuri ale sistemului naţional de apărare.
Aşa că domnule ministru, nu mai pierdeţi timpul pe autostradă pentru o popularitate ieftină, pentru că nu acolo este locul dumneavoastră, asta deranjează, ocupaţi-vă de problemele importante ale instituţiei pentru că altfel poliţiştii membri de sindicat, nu numai din organizaţia noastră, sunt dispuşi să declanşeze mari acţiuni de protest.
Domnule ministru, trebuie să fiţi conştient că din această postură nu puteţi face campanie electorală, ce aţi încercat să faceţi cu prilejul deplasărilor prin unităţile teritoriale.
Faceţi pe ”dracu în patru” şi despărţiţi apele, adică structurile de administraţie de structurile de ordine publică, pentru că nu pot coabita din varii motive.

LUAŢI AMINTE CĂ POLIŢIŞTII AU AJUNS LA LIMITA SUPORTABILITĂŢII