M.A.I., mergem înainte !

Noi și Poliția Română, Jandarmeria, I.G.S.U., I.G.I. cât și tot personalul Ministerului Afacerilor Interne, traversăm cea mai grea perioadă din '89 încoace.

Lipsa fondurilor, lipsa dotării și a spațiilor improprii unei calități superioare a muncii, riscurile meseriei, restrângerile, incompatibilitățile, criza deficitului de personal, slaba salarizare...toate acestea au condus la o scădere a autorității dar și la o decredibilizare a celei mai importante instituții din segmentul de Securitate Națională, Ministerul Afacerilor Interne.

La mai bine de 12 ani de zile de la apariția organizațiilor sindicale, mișcarea sindicală a fost decredibilizată constant, dar noi ca angajați ai acestui sistem, am lăsat ca în toată această perioadă să se strecoare în fruntea noastră, a sindicatelor, "lideri" fără pregătire profesională, fără valoare, fără consistență, fără cuvânt, frustrați chiar de propriile insuccesuri, mai mereu conflictuali, scandalagii și în permanență nemulțumiți.

Trebuie sa avem răbdare și inteligență pentru a CONSTRUI ÎMPREUNĂ, indiferent de partenerul de dialog sau de cine ocupă vremelnic aceste funcții de conducere.

Cu toții recunoaștem că sunt multe de rezolvat, dar trebuie să demonstrăm că polițiștii/jandarmii/pompierii și ceilalți angajați ai acestui important minister, transmit un mesaj de forță și unitate actualei clase politice!

Acum ne gândim la perioada anilor 2014, nu la milităria excesivă ci la faptul că:
- ne-au fost achitate toate drepturile salariale restante la zi;
- cuantumul normei de hrană a fost mărit;
- am reușit să plătim munca suplimentară SDSL 75%;
- au fost achiziționate mii de autoturisme;
- au fost alocate sume consistente pentru reamenajarea unităților locative ale MAI;
- am elaborat o Lege a Pensiilor Militare de Stat;
- aveam un draft al legii de salarizare care trebuia să intre în vigoare de la 01.01.2015;
- aveam o autoritate și eram respectați, etc.

Ne mândream că suntem polițiști.

La momentul actual, suntem atacați din toate direcțiile, dar cea mai mare dezamăgire vine din interior, lucru inacceptabil pentru un sistem de forță ca al nostru.

Liderii de sindicat din MAI trebuie percepuți ca reprezentanții oamenilor legii, care trebuie să aibă o conduită corespunzătoare, să fie oameni echilibrați, calculați, să dea dovadă de multă inteligență în situații delicate, nu să acuze și denigreze instituția și angajații ei, să jignească șefii profesionali chiar și omul politic, crezând că doar așa se pot rezolva problemele.

Aroganța, vulgaritatea și jignirile în spațiul public dar și pe posturile TV, ale unor lideri sindicali, ne-au atras ura și disprețul întregii Societăți Civile.

Da, admitem că acum suntem în coada clasamentului privind salarizarea, dar am demonstrat că nu ne respectăm nici pe noi și avem pretenția ca alții să ne acorde respectul cuvenit ?

Așadar, dragi colegi, alegeți-vă cu atenția cuvenită reprezentanții dvs., fiți responsabili și luați atitudine față de derapajele acestora.

Luați atitudine, nu cel mai mare este și corect, dar de foarte multe ori nu îi mai pasă pentru că este cel mai mare.