MAI # este un subiect fierbinte !?

Tema principală a dezbaterii publice a anului 2017 a fost Legea de Salarizare.

O "piatră de moară" foarte grea pentru actuala guvernare, care se pare că, la acest moment nu este ce se anunța și ce se dorea pentru marea majoritate a angajaților.

Cert este un singur lucru. Au reușit să "încaiere" toate clasele bugetare, dar foarte mulți dintre noi nu mai înțelegem nimic, chiar și cu fluturașul de salariu în mână:
- ne-a crescut salariul minim pe economie la 1900 ron, dar în această sumă sunt introduse și unele sporuri;
- ne-a crescut venitul brut, dar a scăzut venitul net;
- avem sporuri, dar primim sume compensatorii, etc.

Ce să mai credem și pe cine?
În vara anului 2017, înainte de adoptarea Legii de Salarizare, se promiteau salarii și sporuri cu zecile de milioane, scutiri de taxe și impozite, vouchere de vacanță, câte și mai câte!

După aplicarea Legii de Salarizare, avem:
- salarii cu nemiluita pentru primării, consilii județene, agenții, miniștri, parlamentari și multe alte categorii care, probabil contează doar odată la patru ani.

Cel mai văduvit segment din punct de vedere salarial este cel al Securității Naționale.

Pe lângă salarizarea dezastruoasă, segmentul de Ordine și Siguranță Națională este slăbit constant prin "ciuntarea" din atribuții, lipsa de reacție a legislativului în cazurile flagrante de subminare a autorității, amestecarea intenționată a competențelor, extinderea unor atribuții către alte structuri dar, fără responsabilitate, etc., toate acestea în detrimentul liniștii și siguranței cetățeanului.

Haosul instituțional creat la acest moment, conferă confortul necesar "celor interesați" să destabilizeze și distrugă tot ce a fost clădit în ultimii ani:
- segment de ordine și siguranță națională autoritar și competent în stăpânirea și combaterea fenomenului infracțional, distrus pas cu pas, dar zona privată înflorește;
- un sistem de învățământ tot mai complicat, dar neînțeles de nimeni, privatul performează;
- servicii medicale inexistente, privatul prosperă;
- mediul de afaceri autohton măcelărit, "investitorii străini" de neatins;
- economia internă "privatizată";
- resursele naturale înstrăinate sau concesionate;
- animalele sălbatice se domesticesc din cauza "crimelor" nevăzute de nimeni din pădurile patriei;
- suntem cel mai important Stat în contextul geopolitic, dar noi "nu existăm";
- mai putem spune ceva de infrastructură ?

Ce MAI putem face ?

Eu, ca lider de organizație sindicală, sunt obligat să informez corect pe toți membrii dar și angajații MAI, să avem capacitatea și luciditatea ca în aceste momente grele, să schimbăm strategia, să ne așezăm la masa dialogului pentru a găsi soluții împreună.

Haideți să ne delimităm de cei care ne doresc răul, de cei care dezbină, de cei care jignesc, de cei care nu înțeleg că așa nu putem câștiga.

Haideți să arătăm că suntem oameni ai legii, că știm să ne comportăm, că știm să ne câștigăm drepturile prin respect, că suntem un exemplu pentru societate și atunci vom beneficia de respectul cuvenit.

Supărarea este enormă, nu avem cuvinte să o putem exprima, dar noi trebuie să ne organizăm și să strângem rândurile, să demonstrăm că suntem o forță, că suntem uniți, DAR:
▪luați atitudine în organizațiile voastre;
▪luați atitudine față de liderii voștri care se cred vedete tv, jignind și denigrând continuu;
▪luați atitudine față de derapajele constante ale liderilor;
▪nu va lăsați manipulați de aberațiile acestora și sancționații;
▪trompetiștii, scandalagii, mincinoșii care își fac imagine pe spatele polițiștilor nu au ce căuta printre noi;
▪creați-vă independență financiară teritorială și nu mai depindeți de "centru";
▪puterea organizațiilor sindicale o reprezintă TERITORIUL, FIȚI INDEPENDENȚI!

Federația Polițiștilor Sed Lex a sprijinit și sprijină constituirea de sindicate teritoriale cu personalitate juridică, pentru ca mișcarea sindicală să fie înfăptuită în interesul membrilor, nu în alte scopuri.