Întărirea autorității polițistului a devenit o problemă de dezbatere națională !!!???

Ministerul Afacerilor Interne a fost, este și va fi una din cele mai importante instituții de forță ale Statului Român.

Intrarea în normalitate a Statului se face cu eforturi uriașe, menținerea ordinii și liniștii publice, stăpânirea fenomenului infracțional, complexitatea instrumentării milioanelor de dosare penale, gestionarea sistemului de crimă organizată transfrontalieră, siguranța frontierelor, problema imigranților, haosul traficului rutier, problematica mediului rural, etc., etc., nu se poate realiza decât cu oameni.

Mulți se întreabă: cum să arăte profilul omului ce poartă uniformă, polițistul " MULTIFUNCȚIONAL " ???

Realitățile zilei au determinat conducerea ministerului, alături de toți partenerii de dialog social, să elaboreze un proiect privind întărirea autorității polițistului, raportat la cerințele și realitățile de zi cu zi.

Într-un stat de drept avem nevoie de instituții ale statului puternice, iar cei care nu respectă legea și o încalcă trebuie să suporte rigorile ei.

Nu dorim să ne transformăm într-un stat polițienesc, dar :
- câți polițiști trebuie să mai moară în misiunile zilnice;
- câți polițiști trebuie să mai fie bătuți;
- câți polițiști trebuie să mai fie ultragiați;
- câți polițiști trebuie să mai fie înjunghiați în posturile de poliție, în gări, pe străzi, etc.;
- câți polițiști trebuie să mai fie călcați cu mașinile în plină stradă;
- de câți polițiști eroi mai avem nevoie ca să înțelegem că menținerea ordinii și siguranței publice se poate face doar cu un sistem legislativ adaptat nevoilor și realităților zilei.

Pe această cale transmitem tuturor cetățenilor patriei de bună credință, că prin pachetul de legi privind întărirea autorității polițistului nu vom face altceva decât:
- să le asigurăm protecția vieții și integrității corporale;
- să le asigurăm liniștea și ordinea publică;
- să le asigurăm protecția bunurilor și a proprietăților;
- să le asigurăm protecția împotriva faptelor antisociale;
- să le asigurăm protecția și liniștea unui trai liniștit și civilizat, etc., etc.

Interfața Poliției Române în relația cu cetățeanul este realizată de către polițiști și în funcție de cum abordăm cetățeanul, așa suntem și catalogați.

Cetățenii României își doresc o POLIȚIE puternică, corectă, dreaptă, bine dotată și pregătită, deci pachetul de legi privind întărirea autorității polițistului este mai mult decât necesar.

Criticile, atacurile, răutățile și toate cele, le punem pe seama celor care pentru ei legea este interpretabilă și nu obligatorie.

Unde-i lege nu-i tocmeală.