Întâlnire SED LEX - IGPF

Astăzi 19.10.2017, delegația Federației Polițiștilor Sed Lex, formată din președinte SED LEX Florin Vîlnei, Gabriel Ivanov președinte Sindicatul Decus și liderii sindicali teritoriali ai Poliției de Frontieră Tulcea, domnii Cazacu Gelu, Țînțar Costin și Dimitrov Marian, au participat la o ședință de lucru cu conducerea Poliției de Frontieră, reprezentată de dl. chestor șef de poliție Ioan Buda, chestor de poliție Ionel Tîrsînoagă și consilierul doamnei ministru Riciu Valentin.

Au fost abordate mai multe probleme profesionale, următoarele fiind rezolvate ca urmare a intervenției organizației noastre, astfel:
- deplasarea la începutul delegării și încheierii acesteia va fi pontată, situațiile să fie întocmite corespunzător și înaintate serviciilor financiare;
- în cazul părăsirii garnizoanei pe timpul liber în perioada delegării, nu se va mai tăia indemnizația de delegare;
- în cazurile delegărilor vor fi planificați prin rotație toți polițiștii din S.P.F.;
- toate ambarcațiunile din S.P.F. vor fi folosite exclusiv la supravegherea frontierei, nu acostate în diferite zone;
- promovarea pe funcții va fi făcută transparent de regulă cu personalul unității respective, iar în cazuri excepționale cu lucrători din alte sectoare.

Alte probleme ridicate de către colegi au rămas în analiză, urmând să ni se comunice soluțiile de rezolvare.

Atăt delegația organizației noastre sindicale cât și conducerea Poliției de Frontieră, consideră că rezolvarea problemelor profesionale se realizează doar prin dialog și respect reciproc.

În perioada imediat următoare vom continua calendarul întâlnirilor cu conducerile profesionale, în vederea identificării și soluționării problemelor cu care se confruntă colegii noștri.

Biroul Operativ SED LEX