Intalnire MAI - sindicate

Rezultatul întâlnirii de astăzi dintre conducerea M.A.I. și reprezentanții organizațiilor sindicale.

Delegația Federației Polițiștilor Sed Lex a fost reprezentată la ședință de către dl. Florin Vîlnei președinte Sed Lex, dl. Gabriel Ivanov președinte Decus și dl. Mihai Ioan S.G. Sed Lex.

Ministrul Vela apreciază că este realizabil proiectul de OUG, pentru care va demara procedura de obținere a avizelor, imediat după investirea guvernului, variantă care este mai benefică decât un OMAI, pentru că poate rezolva și plățile pentru trecut, nu doar cele pentru viitor, ca în cazul unui OMAI.

Următoarea întâlnire cu ministrul și sindicatele va fi marțea viitoare după rezultatul votului pentru investirea Guvernului. 

Pentru că nu putem exclude și varianta în care totuși, Guvernul nu va fi investit, noi vrem rezolvare! 

Cu sau fără Guvern.

Deci suntem la o intersecție în care deciziile ministerului și opțiunile de reacție ale sindicatelor,  depind esențial de alegerea sau respingerea Guvernului. 

Chestiune care se lămurește în doar câteva zile.

În altă ordine de idei, ministrul Vela s-a angajat foarte ferm că se va corecta cât de repede se poate, eroarea privind incompatibilitățile din OUG 20/2020. 

Maine, 06.03.2020, Directorul DGMRU, va da o circulară în care se va clarifica poziția MAI, polițiștii cu aviz de poliție judiciară pot fi fără probleme lideri sindicali și va rămâne de rezolvat și problema polițiștilor judiciaristi care desfășoară și alte tipuri de activități, fără legătură cu atribuțiile de serviciu.

Vă vom ține la curent cu toate demersurile și rezultatele noastre.

Biroul Operativ 
Sed Lex