Început de an 2018 !

Suntem în a doua zi lucrătoare a lunii ianuarie și nu avem o poziție sau o garanție că H.G. nr. 846 din 19.11.2018 se va aplica corect și pentru noi, polițiștii, jandarmii, pompierii și personalul contractual din M.A.I.

Articolul 1 prevede că:

Începând cu data de 1 ianuarie 2018, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, sumă stabilită în bani, care nu include sporuri și alte adaosuri, se stabilește la 1.900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,666 ore, în medie, pe lună, în anul 2018, reprezentând 11,40 lei/oră.

Tensiunile în rândurile efectivelor cresc de la zi la zi, discuțiile în contradictotiu sunt tot mai dese, îngrijorări legate de anumite drepturi salariale gen:
- sporul de 40% privind permanența la domiciliu;
- aplicarea creșterii salariale de 25 % prevăzută în legea de salarizare;
- aplicarea creșterii la salariul brut va conduce la o creștere efectivă de 4-5 %;
- efectivele diminuate și lipsa personalului specializat conduc tot mai des la MUNCĂ SUPLIMENTARĂ;
- respectarea programului de 8 ore conform legislației muncii devine imposibilă;
- fenomenul infracțional este tot mai complex și sofisticat, acesta fiind foarte greu de ținut sub control cu oameni nemotivați, blazați și tot mai "frustrați" față de alte categorii bugetare mai importante, probabil din punct de vedere electoral.

Într-o societate tot mai divizată, nemulțumită de politicile bugetar-fiscale ce sunt adoptate probabil în funcție de electoratul preferat, este tot mai greu de găsit soluții mulțumitoare pentru cea mai importantă categorie cu atribuții de menținere a ordinii și siguranței naționale: Poliția, Jandarmeria și Pompierii.

Dacă nu vom avea ordine și liniște publică, nu putem avea nici educație, nici sănătate și nici bunăstare socială.

Maine, 05.01.2018, Biroul Operativ al Federației Polițiștilor Sed Lex, condus de către președinte Florin Vîlnei, va avea o întâlnire de lucru cu conducerea M.A.I., pentru a prezenta soluțiile de compensare a sporului de 40 % privind permanența la domiciliu și de acordare a unei creșteri salariale pentru toți polițiștii din zona operativă.