........Garda de Coastă !

DECI NU DIRECTORUL A LUAT-O RAZNA, DOAR GORNACUL PENSIONAR E ACELASI...

Cu gogoși le mai vinde polițiștilor ?

A fost nevoie de atenția unui jurnalist imparțial și cu principii pentru ca să aflăm de încă o gogoașă servită "marca a la goarnă".

Sindicaliștii îi cunosc acțiunile perverse și le tot fac publice, dar sindicalistului gornac încă îi merge cu membrii.

Dragi colegi, vă meritați "aleșii pensionari" care vă reprezintă !

De data asta, pentru că unui om de presă i-au atras atenția acțiunile sindicaliștilor, poate că vor fi și colegi care se vor lămuri o dată pentru totdeauna cu privire la "vrajitoriile gorniste", doar citind cu atenție și ceea ce spune directorul Gărzii de Coastă.

Ceea ce părea marea reușită snppcr "la minut" printr-o înțelegere a pensionarului cu directorul Gărzii de Coastă, este infirmat de către acesta din urmă.

Deci, pensionarul gornac spune: "Problemele de la Garda de Coastă, în curs de rezolvare (concluzii în completarea informării de ieri)" adică, dacă are concluzii, deja a stabilit că "orele lucrate după data de 1 aprilie 2018, când a intrat în vigoare OMAI nr. 40 privind condițiile de stabilire a majorării salariale pentru personalul cu statut special și nerecuperate în termenul de 60 de zile, să fie plătite integral.

În ceea ce privește munca suplimentară prestată anterior datei de 1 aprilie 2018, când nu era bază legală pentru plata acesteia, recuperarea se va face etapizat, în natură, adică... mai la Sfântul așteaptă... când s-o putea...

Au trecut 2-3 ani... ce ar mai conta încă vreo 5, nu?

Directorul Gărzii de Coastă îl contrazice: "urmează să se facă o analiză, astfel încât toate situațiile în care au fost efectuate ore suplimentare, conform prevederilor legale, să fie plătite" - deci TOATE situațiile !

Așa cum trebuie... nu fifty-fifty!
Și ce mai spune domnul director ? 

"...ceea ce trebuie argumentat, într-un raport, de șefii de la structurile teritoriale, se vor plăti în fondul a 180 de ore pe an și dacă există prevedere bugetară" - deci...ceea ce tot cerem: raport al șefului (care nu a existat niciodata !) și bani !

Astea parcă sună la fel cu ce știu și alți lideri de sindicat...

Și cel mai important lucru spus tot de către directorul GC, răspunzând presei: 
"comisarul șef Laurențiu Cicu a precizat faptul că în cadrul întrevederii cu reprezentantul SNPPC nu a fost discutat nimic diferit față de ceea ce s-a discutat cu celelalte sindicate".

Păi ce-ai rezolvat domnule Coarnă ? 
Păi cu alte sindicate nu a vorbit directorul de niciun fifty-fifty, ci de analiză împreună.

Întrebarea e, de ce dureaza?
Pentru că există veșnicele probleme: lipsă bani și deficit de personal.

Astea implică analiză serioasă a legislației și găsirea unor soluții reale (ce vin greu în aceste condiții), care să se și concretizeze.

E ușor să spui în 10 minute de discuții "vreau asta !" apoi ieși public și spui că "ai rezolvat problema" și în realitate, lipsești exact când se caută soluțiile și se face analiza, pentru că-ți dă cu multe virgule, adică sindicalism cu eticheta de gornist !

În ceea ce ne privește, așteptăm acea întâlnire cu sindicatele (sperăm să nu lipsească gornacul ) pe care directorul a promis-o pe această temă, pentru a tăia odată pentru totdeauna de pe lista problemelor "veșnicele ore suplimentare".

Echipa SED LEX
Sindicatul Decus
Sindicatul Ropol
Sindicatul Polițiștilor de Frontieră
Sindicatul Smartpol

https://www.replicaonline.ro/acuzatii-de-blat-la-garda-de-coasta-orele-s...