Functiile de executie

PE TAPET – ÎNCADRĂRILE ÎN FUNCȚII DE EXECUȚIE Prin OUG nr.71/2019 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, au fost asigurate fondurile necesare și pentru ca personalul din MAI să poată fi promovat pe funcții, grade sau trepte profesionale. 
Având în vedere situația creată au demarat procedurile privind promovarea. 
Conform prevederilor art. 22 alin. (4) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, polițiștii se încadrează în funcții de execuție prevăzute în statele de organizare cu grade profesionale mai mari cu cel mult 3 trepte față de cele pe care le au. 
Trebuie avut în vedere că această prevedere este la îndemâna șefilor nemijlociți și a celor cu competență de gestiune a resurselor umane. 
La rectificarea bugetară trebuia să se aibă în vedere și recalcularea salariilor de funcție/salariilor de bază în conformitate cu Decizia CCR nr. 794/2016 și Decizia ICCJ nr.51/2019 privind salarizarea la nivelul maxim al funcției. 
Nu ne așteptăm la aceste lucruri, pentru că la MAI cei cu putere de decizie sunt mai catolici decât Papa .

Suntem convinși că nici cel puțin promovarea nu va fi cu 3 trepte și va fi până la 3 trepte și că pentru numirea în funcții superioare se vor stabilii o sumedenie de cerințe, mai ales pentru polițiștii care nu i-au periat pe manageri.

Am solicitat ca la analiza situației fiecărui polițist să nu se caute nodul în papură și polițiștii care fac obiectul acestei acțiuni să se încadreze cel puțin la nivelul maxim al celor 3 trepte și nu cu cel mult 3 trepte.

Apreciem că nu ar fi lipsit de interes ca toți ofițerii care provin din corpul agenților de poliție și care la acordarea gradului de ofițer nu au beneficiat de prevederea actuală pentru a li se acordă gradul profesional în funcție de vechimea în structurile MAI, cu prioritate, să facă obiectul numirii în funcții superioare.

Solicităm șefilor și managerilor de toate categoriile să analizeze cu inima situația fiecărui polițist și să aibă în vedere că diferența de salarizare nu o plătește nimeni din propriul buzunar.

Vă rugăm să aveți în vedere vorba din bătrâni: “Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”.

Apoi răul și/sau binele făcut altuia prin orice mijloace, gând, vorbă sau faptă ni se va întoarce, cândva.

Gândiți-vă că mâine, poimâine vine jihadul pentru funcțiile de conducere și bineânțeles că nimănui nu îi va conveni.