Este posibil așa ceva ???

În timp ce noi, eroii patriei, eram în prima linie și uram un sincer La Mulți Ani Poliției Române, în data de 25 martie 2020, anumite persoane din conducerea MAI ( pe care le vom nominaliza în materialul următor ) s-au gândit că, acum este momentul potrivit pentru a modifica cel mai important act normativ ce ne guvernează activitatea. 
Este vorba despre Legea 360/2002 Statutul polițistului și Legea 80/1995, Statutul cadrelor militare.

Și care ar fi cel mai urgent lucru ?
Nimic altceva decât că modificarea raporturilor de serviciu prin delegare/detașare, să poată fi făcută fără acordul polițistului pentru o perioadă de până la 12 luni.

Și ca să nu existe interpretări, și regimul disciplinar se va modifica, că de, sancțiunile disciplinare trebuie aplicate direct de conducătorul unității, fără consiliu de disciplină.

Pe această perioadă a stării de urgență, inițiatorii acestui proiect de OUG cunosc oare situația din teren ? 
Nu din birouri sau de la TV. 
Știu faptul că au colegi în prima linie ce își riscă în fiecare clipă viața și că materiale de protecție sunt procurate/cumpărate pe cont propriu pentru a reuși stoparea răspândirii virusului ucigaș ?

Astea sunt preocupările oamenilor din minister pe perioada stării de urgență ?
Unde sunt măsurile de protecție împotriva ultrajelor ?
Care sunt măsurile promise după crimele împotriva polițiștilor ?
Unde sunt materialele de protecție personale pentru polițiști ?

Așteptam demersurile privind aplicarea Deciziei nr. 51/2019 a ICCJ, nu acțiuni ticăloase împotriva propriilor colegi.

Să țineți cont de faptul că, toate aceste modificări se vor întoarce împotriva celor ce intenționează să realizeze acest lucru. 
Istoria a demonstrat acest lucru.

Dragi colegi, cei care zilnic sunteți în prima linie, polițiști, jandarmi, pompieri, militari, să nu vă așteptați la miracole din partea celor care zilnic ne transmit de prin birouri să ne facem datoria, pentru că în aceste momente dificile și periculoase suntem pe cont propriu.

Atașăm proiectul de act normativ.