Dumnezeu se roagă pentru cei buni !

Colegul nostru, agent şef adjunct de poliție Sfichi Dan Ciprian, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, care, în această dimineață, a fost rănit foarte grav, la cap şi braț, în timpul unei misiuni, luptă pentru viață la secția de terapie intensivă a spitalului din Iași.

Ziua de astăzi 5.12.2017, va rămâne profund marcată de tragicul eveniment, datorită incompetenței clasei politice ce se perpetuează de mai bine de 27 de ani de zile.

Domnule Prim-ministru Mihai Tudose, ne-ați asigurat în urma tragicului eveniment din vara acestui an din gara Suceava că:

▪ polițiștii nu vor mai patrula singuri ci în echipe de câte patru;
▪ deficitul de personal va fi acoperit cu forțe proaspete;
▪ dotarea polițiștilor nu va mai reprezenta o problemă;
▪ autoritatea polițiștilor va fi întărită prin modificarea actelor normative în domeniu;
▪ nu vom mai avea probleme cu echipamentele de protecție fizică pentru polițiști;
▪ polițiștii vor fi tratați corespunzător față de alte categorii bugetare în noua lege de salarizare;
▪ etc., etc., etc.

Ce am primit în schimb ? :

▪ o O.U.G. privind modificarea condițiilor de pensionare (mii de polițiști au plecat din sistem );
▪ dotările privind protecția fizica a polițiștilor au rămas doar pe hârtie;
▪ înnoirea parcului auto se tot amână de la an la an;
▪ protecția polițiștilor este subminată de la an la an (pachetul de legi privind întărirea autorității polițistului trenează);
▪ salarizarea....Guvernul dorește reducerea cheltuielilor bugetare cu personalul M.A.I., prin eliminarea sporului de 75% pentru S.D.S.L. și a celui de 40% pentru asigurarea serviciului de la domiciliu);
▪ etc., etc., etc.

Domnule Prim-ministru Tudose, ca șef al executivului, cum echilibrați cheltuielile bugetare, reducându-le la personalul M.A.I. și dublând-triplând grilele de salarizare ale personalului din administrația publică, poliției locale, asistenței sociale, profesorilor și a altor categorii ?

Cel mai important segment bugetar pentru a garanta o bunăstare economică, o economie sănătoasă, o liniște și pace socială, este Segmentul de Ordine și Siguranță Națională.

Ca organizație sindicală responsabilă vă informăm dar vă și atenționăm domnule Prim-ministru, că România nu se îndreaptă în direcția bună, iar vinovați pentru dezastrul produs nu au cum sa fie polițiștii, ci guvernanții care au condus și conduc această țară.

Vom face tot ce este posibil omenește și legal, pentru ca această categorie bugetară a Ministerului Afacerilor Interne, să își recapete autoritatea și poziția socială, respectul și mândria că SUNTEM POLIȚIȘTI.

Biroul Operativ SED LEX