Dragi colegi, MAI merge înainte ?

Atât Ministerul Afacerilor Interne cât și noi ca angajați, traversăm una dintre cele mai grele perioade post-decembriste.

Subfinanțarea continuă, lipsa dotării, spațiile improprii unei calități superioare a muncii, riscurile meseriei, restrângerile, incompatibilitățile, criza deficitului de personal, slaba salarizare...toate acestea au condus la o scădere a autorității dar și la o decredibilizare a celei mai importante instituții din segmentul de Securitate Națională, Ministerul Afacerilor Interne.

La mai bine de 12 ani de zile de la apariția organizațiilor sindicale, mișcarea sindicală a fost decredibilizată constant, dar noi ca angajați ai acestui sistem, am lăsat ca în toată această perioadă să se strecoare în fruntea noastră, a sindicatelor, "lideri" fără pregătire profesională, fără valoare, fără consistență, fără cuvânt, frustrați chiar de propriile insuccesuri, mai mereu conflictuali și scandalagii, în permanență nemulțumiți, fără a avea răbdarea și inteligența necesară de a CONSTRUI ÎMPREUNĂ, indiferent de partenerul de dialog sau de cine ocupă vremelnic aceste funcții de conducere.

DA, recunoaștem cu toții că sunt multe de rezolvat, dar haideți să demonstrăm că polițiștii/jandarmii/pompierii și ceilalți angajați ai acestui important minister, transmit un mesaj de forță și unitate actualei clase politice!

Acum 3-4 ani de zile ne plângeam de prea multă "militărie”, de o prea multă “autoritate”, că doar noi suntem funcționari cu statut special, și de ce așa multă "militărie" ?

Dragi colegi, dacă suntem drepți și corecți să ne aducem aminte de acea perioadă:
- ne-au fost achitate toate drepturile salariale restante la zi;
- cuantumul normei de hrană a fost mărit;
- am reușit să plătim munca suplimentară SDSL 75%;
- au fost achiziționate mii de autoturisme;
- au fost alocate sume consistente pentru reamenajarea unităților locative ale MAI;
- am elaborat o Lege a Pensiilor Militare de Stat, etc.

Practic, MAI avea la dispoziție fonduri mai mult decât necesar.

La momentul actual, suntem atacați din toate direcțiile, dar cea mai mare dezamăgire vine din interior, chiar de la reprezentanții noștrii.

Un lider de sindicat din MAI este perceput ca un reprezentant al oamenilor legii, care ar trebui să aibă o conduită corespunzătoare, să fie un om echilibrat, calculat, să dea dovadă de multă inteligență în situații delicate, nu să acuze și denigreze instituția și angajații ei, să jignească șefii profesionali chiar și omul politic, crezând că doar așa se pot rezolva problemele.

Aroganța, vulgaritatea și jignirile în spațiul public dar și pe posturile TV, ale unor lideri sindicali, ne-au atras ura și disprețul întregii Societăți Civile.

Da, admitem că acum suntem în coada clasamentului privind salarizarea, dar am demonstrat că nu ne respectăm nici pe noi și avem pretenția ca alții să ne acorde respectul cuvenit ?

Așadar, dragi colegi, alegeți-vă cu atenția cuvenită reprezentantul dvs., fiți responsabili și luați atitudine față de derapajele acestora.

Maine, 15.02.2018, va fi o nouă zi, dar un început pentru a construi, pentru a găsi soluții și pentru a încerca să ne rezolvăm problemele, în liniște, cu multă inteligență dar și cu fermitatea necesară de care angajații MAI au mare nevoie.

MAI este nevoie să mai dezbatem fluturașul de salariu al unui asistent medical ?

Cine am fost și cine am ajuns.