Dialog Social la Guvern

Ieri 11.09.2017 președintele Federației Polițiștilor Sed Lex dl. Florin Vîlnei, a avut o întrevedere de lucru cu ministrul Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social, dl. Gabriel Petrea.

Ca teme principale de discuții am avut:
- modificarea Legii Dialogului Social, legea nr. 62/2011;
- salarizarea personalului M.A.I. (polițiști, jandarmi, pompieri, fct. publici și p.c.);
- legea pensiilor militare de stat;
- diverse.

Pentru a putea încheia Contractul Colectiv de Muncă pentru personalul contractual, este nevoie urgentă de modificarea legii Dialogului Social.
După transmiterea draftului de proiect vom face propunerile necesare și cu privire la definirea sectoarelor de activitate și a grupurilor de unități, în vederea clarificării condițiilor de obținere a reprezentativității.

Am făcut propunerea ca profesia de polițist să fie inclusă in Codul Ocupațiilor din România.

Despre salarizare, am solicitat ca procentul de creștere salarială cu 10% de la 1.10.2017, să fie acordat la S.F.B., de minim 1450 lei, nu raportat la valoarea S.F.B. din decembrie 2009.

Despre pensii.
O.U.G. de modificare a bazei de calcul privind media veniturilor brute realizate, la media veniturilor nete realizate, din punctul nostru de vedere, dar și din analizele specialiștilor în materia constituționalității, se află în afara cadrului legal.
Nu poți schimba regulile în timpul jocului.
Prin această ordonanță a fost destabilizat tot Sistemul de Ordine și Siguranță Națională și efectele au început să apară.

Maine 13.09.2017, începând cu orele 10.00, la sediul Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social din Bulevardul Magheru, va avea loc o primă discuție având ca obiect posibilitatea adoptării Statutului Polițistului Local.
Avem mare nevoie de propunerile și părerile dvs. privind statutul, atribuțiile, competențele și subordonarea Poliției Locale ( Poliția Locală trebuie subordonată Poliției Române ).

Pentru păreri și propuneri:
alianta@sedlex.ro
vilneiflorin@yahoo.com

Biroul Operativ SED LEX