Dezbatere publică Statutul polițistului

Ministerul Afacerilor Interne, în data de 30.05.2018, a organizat o dezbatere publică, având ca temă principală modificarea Statutului polițistului.

Federația Polițiștilor Sed Lex a fost reprezentată de către președinte Florin Vîlnei,  Gabriel Ivanov, președinte Sindicatul Decus și Dorinel Popescu, președinte Sindicatul Sed Lex Argeș.

În urma dezbaterilor din Comisia de Dialog Social din data de 29.05.2018, s-a reușit eliminarea din proiectul OUG de modificare a Statutului polițistului, a prevederilor privind posibilitatea suspendării polițistului pe perioada cercetării disciplinare, prevederi care nu pot garanta în niciun caz prezumția de nevinovăție.

Alături de sindicatele afiliate Federației Polițiștilor Sed Lex, am susținut necesitatea modificării Statutului polițistului cu privire la evoluția în carieră, compensația pentru chirie, acordarea gradelor profesionale în funcție de vechime la trecerea din corpul agenților în corpul ofițerilor, transparența și criteriile de ocupare a funcțiilor de conducere, etc., și în niciun caz cu privire la înăsprirea, lejeritatea cercetării și aplicarea de sancțiuni disciplinare.

Condamnăm total atitudinea unor "sindicaliști/vameși", care au solicitat în mod insistent echivalarea funcțiilor publice specifice de polițist, deoarece NICIODATĂ nu vom fi de acord ca un polițist din Poliția Națională să fie echivalat cu un polițist din Poliția Locală.

Am înaintat și vom mai înainta către M.A.I., propuneri concrete privind modificarea Statutului polițiștului, adaptate la adevăratele realități cotidiene.