Demersuri de intrare in normalitate

Ieri 29.08.2017, președintele Federației Polițiștilor Sed Lex dl. Florin Vîlnei, a avut o întrevedere de lucru cu secretarul de stat pentru ordine și siguranță publică al Ministerului Afacerilor Interne, dl. Gheorghe Nucu Marin.
Au fost discutate mai multe probleme de interes legate în special de criza deficitului de personal, salarizare și programul de înzestrare.
În cadrul discuțiilor am prezentat mai multe soluții structurate pe categorii.

Urmare a demersurilor noastre de acum 3 luni de zile, elevii școlilor de agenți/subofițeri vor absolvii în luna decembrie iar începând cu luna ianuarie 2018 vor intra în activitate.
Actele normative la acest moment sunt în circuitjl de avizare, ulterior aprobare.
Pentru studenți încă nu avem un răspuns clar, dar vom insista în demersurile noastre.

O altă probmemă delictă o reprezintă elevii școlilor de agenți/subofițeri, care au fost declarați admiși la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, nu pot fi înmatriculați, deoarece au primit decizii de imputare a perioadei de școlarizare efectuată în școlile de agenți/subofițeri.
Am înaintat o adresă în acest sens conducerii MAI, urmare a discuțiilor cu doamna ministru și așteptăm rezolvarea acestei situații neplăcute, considerând că acești copii nu au părăsit sistemul MAI, ci doar au promovat.

Săptămâna viitoare vom avea noi întâlniri cu probleme structurate legate pe marginea Statutului polițistului, uzul de armă și protecția fizică a polițistului.

Biroul Operativ
Sed Lex