Dar cu mine ce ați avut ?

Prin mass-media tot cetățeanul, deci și polițistul, ia la cunoștiință și chiar asistă la răfuiala dintre instituțiile statului, Președintele cu Guvernul, Guvernul cu justiția, Guvernul cu Banca Națională ș.a.m.d..

Federația Polițiștilor SED LEX, ca organizație sindicală independentă din punct de vedere politic, nu ne interesează câtuși de puțin lupta lor politică, însă ne interesează efectele răfuielilor politice și în mod deosebit scăderea nivelului de trai și nesiguranța zilei de mâine.

Despre ce instituții și oameni politici se poate vorbi în România când aceeași Constituție este interpretată în mod diferit, am spune noi după propriul interes.

Numai că diferendul dintre Președinte și Guvern, responsabil de politica economică, dă apă la moară coaliției aflate la guvernare, să găsească alibiuri pentru neîndeplinirea Programului de guvernare.

Diferendul dintre Guvern și BNR, așișderea are efecte nedorite, a se vedea cursul de schimb cu efectele lui ( 23 ianuarie - 1 euro = 4,75 lei ).

Dacă spicuim Statutul B.N.R. o să constatăm că aceasta este o instituție publică independentă, cu personalitate juridică, care sprijină politica economică generală a statului și are ca obiectiv fundamental asigurarea și menținerea stabilității prețurilor, iar printre atribuții - elaborarea și aplicarea politicii monetare și a politicii de curs de schimb.

De asemenea B.N.R. este obligată să colaboreze cu autoritățile statului, cum ar fi Ministerul Finanțelor Publice, în vederea stabilirii indicatorilor macroeconomici în baza cărora se va elabora proiectul anual de buget.

B.N.R. elaborează studii și analize privind moneda, prețurile, cursul de schimb, creditul și operațiunile sistemelor de plăți și ale instituțiilor de credit.

B.N.R. poate colabora, inclusiv prin schimb de informații, cu autoritățile din România.

Deci principalii responsabili de tot ce se întâmplă în țară din punct de vedere economic sunt PREȘEDINTELE, GUVERNUL și BNR.

După cum se vede toate aceste instituții au atribuții clare pe care nu prea le respectă.

Românul nu trebuie să aibă studii la Sorbona pentru a pricepe că instabilitatea politică, precum și orice declarație politică nesăbuită creează instabilitate în piață și astfel o iau razna atât prețurile cât și cursul de schimb valutar.

Dacă ne uităm la justiție, ne întrebăm cum de a fost posibil ca la Înalta Curte de Casație și Justiție, care este instanța judiciară supremă în ierarhia instanțelor judecătorești din România și asigură „lumina” pentru celelalte instanțe judecătorești, să nu se respecte legea în stabilirea completurilor de judecată, fără ca cineva să răspundă măcar din punct de vedere disciplinar, ca să nu mai vorbim de vreo răspundere penală.

Spunem asta pentru că în sistemul polițienesc la cea mai mică greșeală, vorba lui nea Mitică, te curăță imediat.

 

Bine, bine, voi vă certați, dar cu mine ce ați avut ?

De ce acceptați ca băncile să ne jefuiască ?

De ce tolerați scumpirea carburanților ?

De ce mi-ați scumpit traiul zilnic ?

Ne-no-roc........lor!