COMUNICAT

Urmare a declaratiilor aparute in mediul online cu privire la protocolul incheiat in data de 03.03.2018 intre organizatiile sindicale in ceea ce priveste miscarea de protest din data de 24.03.2018 , facem urmatoarele precizari:

In seara zilei de 09.03.2018, liderul FSNPPC, dl.Dumitru Coarna a incercat sa rupa intelegerile financiare convenite intre organizatiile sindicale participante la actiunile de protest, prin solicitarea insistenta a unei taxe de participare pentru fiecare sindicat in parte la mitingul din 24.03.2018 in valoare de 10.000 lei, suma solicitata initial de catre ProLex prin Lincu Vasile.

Aceasta solicitare a fost respinsa vehement de catre toate organizatiile semnatare ale protocolului, fiind atat neasteptata, cat si contrara intelegerilor noastre initiale care au fost in sensul ca fiecare organizatie isi suporta costurile ocazionate cu deplasarea membrilor din teritoriu la protest.

Pentru satisfacerea interesului general si atingerea scopurilor propuse, organizatiile sindicale mai jos mentionate, am stabilit ca vom continua calendarul protestelor conform Protocolului deja aprobat de Primaria Municipiului Bucuresti, calendar care incepe cu pichetari in 22 si 23 martie,iar in data de 24 martie toti politistii si personalul contractual din Ministerul Afacerilor Interne, indiferent ca fac parte sau nu dintr-o organizatie sindicala, sunt asteptati sa ni se alature.

Partile semnatare ale acestui act se delimiteaza de orice actiune de dezinformare si bulversare ale politistilor cu privire la protestele anuntate.

Actiunile de protest anuntate sunt pentru castigarea drepturilor de natura salariala ale personalului MAI, acestea neputand fi confiscate in beneficiul de imagine al vreunui lider de sindicat.

Facem precizarea ca pentru data de 24.03.2018 autorizatia de protest este acordata in comun la solicitarea FSNPPC, Federatia SED LEX si SNAP.

I. Federatia Politistilor SED LEX pentru:
1. Sindicatul National al Politistilor SED LEX
2. Sindicatul National SED LEX
3. Sindicatul National al Politistilor DECUS
4. Sindicatul Politistilor Pro Lex Arges
5. Sindicatul Politistilor SED LEX Olt
6. Sindicatul Poitistilor SED LEX Dolj
7. Sindicatul Politistilor din Banat

II. FSDPR A. I. Cuza pentru:
1. Sindicatul National al Agentilor de Politie (SNAP)
2. Sindicatul Politistilor Dolj
3. Sindicatul Lege si Onoare Mures