Comandanții poliției anului 2018 !?

IPJ Giurgiu - Poliția Municipiului. Fără a intra prea mult în detalii, am înțeles că unii șefi de poliție, împuterniciți, pentru a eficientiza activitățile polițienești, dispun în scris, verificarea îndeplinirii actului medical.

Mai exact, emit dispoziții care încalcă flagrant legea, exced competențelor și atribuțiilor funcției de manager, demonstrând că, imixtiunea la nivelul funcției pe care vremelnic o ocupă este un act de bărbăție.

Emiterea dispoziției cu nr. 228097 din 04.04.2018, de către șeful Poliției Municipiului Giurgiu, ne arată că la nivelul acelei unități polițienești, actul managerial se dipune după chipul și asemănarea stăpânului.

Concediul medical recomandat de către medicii specialiști pentru o serie de afecțiuni medicale, nu poate fi supus controlului managerial al unui șef.
Ne place ori nu ne place, legea trebuie respectată de către toți, indiferent de grade și funcții!

Numeroasele sesizări ale polițiștilor giurgiuveni privesc și alte aspecte ale activității manageriale, care demonstrează că la nivelul IPJ Giurgiu starea de spirit, climatul de muncă, relațiile șef subordonat sunt tensionate și foarte reci.

Ușurința în promovarea pe funcții nu poate fi justificată de deficitul de personal, dar avem pretenția ca în cadrul unităților de poliție să se respecte relațiile de colegialitate și respectul reciproc, deoarece resursa umană reprezintă pilonul de susținere al instituției.

Suntem convinși că actuala conducere a MAI și a IGPR a investit încrederea necesară în conducerea IPJ Giurgiu, dar:
- bâlbâiala actului managerial;
- emiterea unor dispoziții contrare legii;
- modificarea raporturilor de serviciu ale polițiștilor la influențele comunității locale;
- abuzuri la nivelul conducerii IPJ;
- lipsa de fermitate în stăpânirea fenomenului infracțional;
- agravarea stării conflictuale între polițiști, etc.,
cu siguranță vor conduce la aplicarea unor măsuri de urgență.

Retragerea împuternicirilor conducerii ar putea reprezenta o primă măsură dublată și de o verificare din punct de vedere al unor presupuse fapte de natură disciplinară și penală.

Și uite așa mai apare câte unul care dă cu bâta-n baltă.
Și uite așa decredibilizăm Poliția.
Și uite așa ne pierdem susținerea cetățenilor.

Rușine puțin spus...colegule cu atitudine de "caporal ".

Sindicatul Polițiștilor Sed Lex și Federația Polițiștilor SED LEX va sesiza conducerea MAI și IGPR cu privire la abuzurile conducerii IPJ Giurgiu dar vom înainta și un set de propuneri și măsuri de îmbunătățire a climatului de muncă.

Sed Lex - Dura Lex