CES nu avizează OUG privind modificarea pensiilor

Consiliul Economic și Social nu avizează O.U.G. privind modificarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.

Bâlbele guvernanților privind intențiile de modificare a condițiilor de pensionare a categoriilor de personal din Sistemul de Ordine și Siguranță Națională (MAI, MApN, SRI, STS, SPP), se reflectă și în avizul NEFAVORABIL dat de către Consiliul Economic și Social.

Este un prim pas și semnal că nu se poate instituii un caracter discriminatoriu între categoriile de personal militari și a inechităților între cei pensionați anterior adoptării OUG și cei pensionați ulterior intrarii acesteia în vigoare.

Decimarea Sistemului de Ordine și Siguranță Națională de către persoane care nu au nici cea mai mică idee despre acesta, prin acte normative făcute în grabă pe genunchi, sub diferite pretexte ce nu pot avea susținere legala, posibil doar din punct de vedere moral, va atinge un moment zero în care cineva va trebui să plătească.

Într-un Stat de Drept Ordinea și Siguranța Națională reprezintă o
PRIORITATE NAȚIONALĂ.

Actualul context geopolitic nu ne permite să destabilizăm instituțiile de forță ale statului prin "măsuri populiste" (să nu spunem electorale), ci să le întărim. Acum depinde cine și ce dorește.