Bugetari = legea salarizării = interese electorale ?

Guvernanții ne-au demonstrat că nimic nu este imposibil, iar programul de guvernare poate fi modificat în funcție de interes.

După îndelungi negocieri, sistemul de sănătate va beneficia de următoarele prevederi:

- depășirea procentului de 30% prevăzut de art. 25, alin. 1 și 2 din Legea nr. 153/2017, pt. spitalele mono-specialitate, serviciile județene de ambulanță și Serviciul de Ambulanță București - Ilfov;

- excluderea sporului de gardă din calculul pentru stabilirea plafonului de 30% prevăzut de art. 25, alin. 1 și 2 din Legea nr. 153/2017;

- reluarea negocierilor la Contractul Colectiv de Muncă;

Toate aceste prevederi se vor aplica pentru drepturile care se vor acorda începând cu luna mai 2018.

Așadar, având în vedere faptul că Legea de salarizare va fi modificată pentru a satisface nevoile și interesele unor categorii bugetare, Federația Polițiștilor Sed Lex, va solicita ministrului Muncii și Guvernului României, să se revină la situația când polițiștii ce asigură continuitatea serviciului de la domiciliu, SĂ FIE REMUNERAȚI.

În ultimii 20 de ani, ordinea și siguranța națională au fost și sunt amenințate prin subfinanțarea continuă, prin politicile agresive de destabilizare, prin lipsa unei legislații coerente dar și a unei strategii pe termen scurt, mediu și lung.

Începând de astăzi, vom efectua demersurile necesare către M.A.I., M.M.J.S. și Guvern cu privire la modificarea art. 25, alin. 1 și 2 din Legea nr. 153/2017, privind depășirea de acordare a sporurilor plafonate la procentul de 30%.

Ordinea, siguranța publică și activitățile polițienești nu pot fi plafonate la procentul de 30%.

În România stabilim reguli, prin legi de salarizare, ca să le încălcăm și modificăm ulterior.