Astazi, totul despre eroi

În prima linie, nu pentru ca așa vrea Guvernul, ci pentru ca așa ne dictează conștiința.

Se numește destin, vă asigur solemn, când vine momentul în care îți faci socoteala și îți dai seama că nu mai este nimic de făcut. 
Să nu te găsești niciodată, militar, medic sau polițist al României, într-o asemenea poziție! 

Cu toate acestea, astăzi, jurământul ne este pus la încercare! 

Într-o absurditate de neînțeles, comandanții noștri adoptă legi care să ne sancționeze mai aspru sau mai rapid și care să ne impună delegări prelungite. Starea de urgență medicală aproape că se suprapune democrației.

Dar voi, polițiști, doctori, militari, pregătiți-vă! În curând ne vom plânge morții și ne vom îmbolnăvi. Vom face multe sacrificii și vom ține capul sus, pentru familii, pentru comunitate și pentru țară. Vom dormi la lucru ori în garaj și nu ne vom mai strânge copiii în brațe, vom tuși, vom suspina dar vom merge înainte.

Vom face toate acestea pentru că nu se poate da ordonanță de urgență care să țină virusul în poziție de drepți. Tot ce facem de acum înainte va fi din convingere și nu pentru că ne ordonă cineva mai apăsat în fiecare zi.

Dotarea, drepturile restante și coordonatorii nu le mai schimbă nimeni. Vom lua valul în piept cu ce avem ACUM în suflet și nu în dotare.

Este nebunie și este lașitate, să dai speranțe, să lași loc sfaturilor malefice, să refuzi orice comunicare. Dar suntem cu toți speriați acum și tare ne-am dori să facem ordine cu o simplă hârtie, așa cum făceam acum câteva săptămâni. 

Probabil că toată lumea încearcă să ia cele mai bune decizii, dar așa cum ne-au obișnuit, guvernanții le iau și pe acestea SINGURI așteptându-se să acționăm totuși împreună.

Nouă, celor din prima linie, ne mai rămâne un singur lucru de făcut, să pierdem și să câștigăm solidar această bătălie, să ne îmbolnăvim și să ne vindecăm împreună.