Angajările din M.A.I. fac victime colaterale

Este arhicunoscut faptul că fostul secretar general al M.A.I., chestor de poliţie Constantin Cristian Baci care a zburdat sub oblăduirea ministrului Blaga, împreună cu chestorul de poliţie Adrian Pătraşcu, fost director general al Direcţiei Generale Management Resurse Umane, funcţie ocupată pe baza relaţiilor de prietenie cu Baci, au fost promotorii unor angajări ilegale în structurile ministerului.

Oare câte ilegalităţi s-or fi mai comis la încadrarea din sursă externă, în perioada 2004 – 2009, a celor peste 60.000 de indicatori în toate structurile ministerului?

Pentru escrocheriile lui Baci şi Pătraşcu, din nefericire, au avut de suportat rigorile legii 3 ofiţeri cu funcţii de conducere din I.G.J.R., 1 din Ap. Central al M.A.I. şi colac peste pupăză ofiţerul din D.G. M. R. U. care a elaborat documentele de personal aşa cum a cerut şeful lui, adică escrocul Pătraşcu.

Menţionăm că Pătraşcu nu întâmplător a fost plantat ca director general la direcţia resurse umane de prietenul său Baci, crezând că din aceste posturi pot să-şi facă nestingherit de cap, mai ales că resursele umane erau în coordonarea directă a lui Baci.

Şi uite că ulciorul nu a mers de multe ori la apă, li s-a înfundat şi au primit condamnări cu suspendare, pedepse blânde spunem noi în condiţiile în care cei doi au fost promotorii escrocheriei.

Din păcate au fost condamnaţi mai aspru cu închisoare cu suspendare, încheindu-şi astfel cariera, ceilalţi ofiţeri care au pus în aplicare ordinele celor doi şi mai ales ofiţerul cu funcţie de execuţie de la Direcţia Generală Management Resurse Umane, care după opinia noastră nu a cunoscut că elaborează documente de personal cu cântec.

Aşa că facem un apel la corectitudine şi legalitate către toţi şefii din M.A.I., indiferent de treapta ierarhică pe care vă aflaţi, pentru a vă proteja pe dumneavoastră dar mai ales pe subalterni.