AM SCĂPAT DE DRACU ŞI AM DAT PESTE TAT"SU!

Domnilor poliţişti, cu părere de rău se pare că „am scăpat de dracu şi am dat peste tat"su, în sensul că nici improvizata guvernare nu s-a dovedit mai darnică cu poliţiştii.Din norma de echipare pentru acest an ne-au dat, ca la milogi, 200 de lei, şi din surse sigure atât de la nivelul M.A.I. cât şi de la M. Finanţelor restul de bani rămân restanţă pentru trimestrul I din 2013. Deci până la finele anului 2012  nu se mai dă niciun sfanţ pentru norma de echipare. Până la urmă şi această guvernare improvizată semnalizează stânga şi face dreapta, mai pe şleau promite la toată lumea şi în realitate nu face nimic. De fapt acest lucru s-a văzut încă de când au preluat frâiele puterii când se băteau cu cărămida în piept că ei vor face una şi alta că vor încadra promoţia de absolvenţi aşa cum este normal, adică la terminarea studiilor, şi uite că nu s-a întâmplat aşa. Dar pentru un politician, vorba poetului, E uşor a scrie versuri/Când nimic nu ai a spune, Înşirând cuvinte goale/Ce din coadă au să sune.

Din nefericire şi unele organizaţii sindicale au căzut în plasa guvernanţilor, apreciindu-le „neobosita muncă” pentru a găsi soluţii în vederea rezolvării problemelor poliţiştilor.

Ne întrebăm ce scop au avut dezinformările acestor organizaţii sindicale care se întreceau, care mai de care, să vă informeze că au promisiuni de la primul - ministru că se vor mai da până la sfârşitul lui noiembrie a.c. încă 200 – 250 lei, când din discuţiile cu ministrul Duşa a rezultat destul de clar faptul că se mai caută soluţii să se mai dea încă ceva dacă va fi posibil, fără a fi avansată vreo cifră.

Liderii unor organizaţii sindicale, din păcate noaptea visează numai prim- miniştrii iar a doua zi dezinformează de dragul de a fi vocali. Unde or fi trâmbiţatele proteste din perioada campaniei electorale? Unde s-o fi ascuns îngrijorarea Guvernului şi conducerii M.A.I. la aceste proteste? Probabil pe undeva prin partea dorsală.

De fapt nu ne mai miră nimic, pentru că unele organizaţii se laudă că la solicitarea lor Guvernul a luat decizia ca zilele de 24 şi 31 decembrie să fie libere. Chiar îi cred pe poliţişti o masă amorfă şi neinformată pe care să îi manipuleze după bunul lor plac.

Uite că nu este chiar aşa, pentru că despre aceste zile, ca ele să fie libere au mai avut loc discuţii chiar cu reprezentanţii ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului iar dumneavoastră, domnilor poliţişti, înţelegeţi destul de bine de ce s-a luat o asemenea măsură, în primul rând cu impact electoral, în al doilea rând în zilele respective şi aşa nu se făcea nimic în sectorul bugetar şi nu numai şi în al treilea rând această măsură constituie o facilitate pentru turism.

Ca să vă daţi seama cât de mici sunt liderii, pentru un asemenea sindicat, care îşi atribuie tot felul de merite, însă ei nu ştiu cel puţin să pună în acord nişte date, în sensul că aşa zisa lor adresă către Guvern este datată 26 noiembrie iar mass-media spunea că  „Surse oficiale au declarat pentru Mediafax că cele două zile libere stabilite ieri 26.noiembrie de Executiv, respectiv 24 şi 31 decembrie, vor fi recuperate la începutul anului viitor, în 12 şi 19 ianuarie. "Decizia poate fi aplicată şi angajaţilor din sectorul privat, în măsura în care partenerii sociali stabilesc astfel", au declarat sursele citate.” Oare unde  este adevărul ? CUI PRODEST ? a se înţelege aceste dezinformări.

Domnilor poliţişti, conform legislaţiei în vigoare organizaţiile sindicale sunt independente faţă de autorităţile publice şi de partidele politice şi spunem noi trbuie să avem o permanentă nemulţumire faţă de prestaţia acestora, pentru binele poliţistului român.

STIMAŢI COLEGI, FIŢI UNIŢI pentru că greul se pare că abia începe.