ŞEFI DA, MANAGERI BA

Sunt tot mai multe unităţi teritoriale de poliţie unde unii şefi confundă instituţia cu propria moşie şi se comportă ca nişte vătafi, pentru domniile lor nu contează reglementările în vigoare, prevederile Acordului încheiat de organizaţiile sindicale cu M.A.I., ci propriile lor vreri.

Sunt încă şefi care nici pe departe nu deţin abilităţile manageriale necesare funcţiei şi care manifestă un comportament abuziv, dictatorial.

Toate acestea demonstrează lipsa de profesionalism şi înlocuiesc civilizaţia cu neamprostia care le este mai la îndemână, întrucât le este greu să se documenteze şi să găsească soluţii pentru aplicarea constructivă a reglementărilor ce le călăuzesc domeniul de activitate şi astfel întreaga muncă a unor asemenea manageri are de suferit. În plus, subalternii vor avea şi ei de suferit, devin frustraţi şi nu mai dau rezultatele scontate în activitatea de zi cu zi.

Din nefericire mulţi consideră că management înseamnă doar să fii la cârmă şi să dai ordine după cum te taie capul. Adevărul este că uneori în poliţie trebuie, într-adevăr, să dai dispoziţii, sau mai bine spus să le spui oamenilor ce să facă şi cum să facă, dar depinde cum le spui în calitate de manager.

Lucrul necorespunzător cu oamenii duce la neândeplinirea obiectivelor propuse, de aceea se impune ca în calitatea de manager să demonstrezi că îţi pasă de oamenii din subordine şi de munca lor.

Îndeobşte în poliţie în multe situaţii, când lucrurile nu merg aşa cum ar trebui, este mult mai uşor ca managerii să dea vina pe subalterni, să se ascundă în spatele scuzei că alţii nu au făcut una sau alta sau că nu au ştiut ce se întâmplă de fapt, fără să ştie că ignoranţa nu este o scuză.

Rolul managerului este acela de a rezolva sarcinile şi de a obţine rezultate prin realizarea unei armonii în cadrul colectivului şi prin găsirea metodelor adecvate de management.

Trebuie să fim conştienţi că nicio dată nu se vor obţine rezultate notabile dacă nu se vor respecta drepturile oamenilor, vor fi jigniţi şi cercetaţi prealabil pentru orice amănunt.

Probabil că managerii din unele unităţi uită sau nu ştiu că au menirea de a-i motiva şi stimula pe subalterni şi că motivaţia oamenilor determină în mare măsură atât calitatea, cât şi cantitatea muncii pe care aceştia o depun.

Ori aşa cum spuneam unii manageri din poliţie ştiu numai să-i „muştruluiască” pe oameni la pachet, fără ai stimula sau ai aprecia pentru rezultatele obţinute.

 Ne întrebăm ce fel de management se realizează în unele unităţi de poliţie, în care un procent ridicat de poliţişti sunt cercetaţi disciplinar pentru fapte mai mult sau mai puţin relevante.

Nu negăm faptul că nu există pădure fără uscături dar după opinia unor manageri de unităţi există totuşi prea multe „uscături” ceea ce nu corespunde cu realitatea din acele structuri.

Din nefericire sunt şefi care vremelnic s-au cocoţat, meritat sau mai puţin meritat, pe anumite funcţii de conducere şi au uitat că au fost şi simpli lucrători şi poate vor deveni din nou.

Facem un apel către aşa zişi manageri să-şi revizuiască  atitudinea întrucât a fi manager înseamnă automat a lucra cu oamenii iar la rândul său managementul înseamnă până la urmă „capacitatea de a face ceva cu ajutorul altora” sau „capacitatea de a-i determina pe alţii să facă ceea ce tu crezi că trebuie făcut” şi de aceea managerul are nevoie de o mulţime de aptitudini printre care şi capacitatea de a construi o echipă de oameni care să lucreze împreună pentru a atinge un scop comun. Ori, putem fi de acord că nu se poate construi o echipă productivă întro unitate de poliţie cu apucăturile actuale ale unor manageri care au în cap numai sancţiuni pentru a imprima frica în rândul personalului.

Ca şi organizaţie sindicală reprezentativă considerăm că nu frica trebuie indusă în rândul efectivelor ci armonia care conduce la un climat lucrativ.

A nu se înţelege că suntem împotriva aplicării sancţiunilor disciplinare, dimpotrivă cei care nu-şi îndeplinesc atribuţiile profesionale sau comit cu vinovăţie abateri disciplinare să suporte consecinţele.

Afirmăm fără teama de a greşi că în unele unităţi se comit abuzuri grosolane, poliţiştii sunt efectiv umiliţi şi din nefericire nimeni de la nivel central nu se sesizează pentru a dispune măsuri în consecinţă.  

Biroul Operativ SED LEX