ÎNCEPUT PROMIŢĂTOR……rămâne de văzut.

Astăzi 03.01.2013, ora 10.00, Biroul Operativ al Federaţiei Poliţiştilor SED LEX a participat la întâlnirea cu ministrul afacerilor interne domnul Radu Stroe, o întâlnire care a avut scopul de cunoaştere a partenerilor de dialog social şi stabilirea unor priorităţi.

Au fost reamintite restanţele pe care le are guvernul faţă de poliţişti, la care domnul ministru s-a angajat că până la finele lunii martie 2013 se va achita integral restanţa la norma de echipare pentru anul 2012, dacă nu va pleca din fruntea ministerului.

Pe timpul întâlnirii s-au purtat mai multe discuţii din care s-a desprins cu şi mai multă acuitate necesitatea adoptării unui nou statut al poliţistului, însă fiind o lege organică trebuie respectate anumite proceduri care sunt oarecum greoaie. Până la adoptarea unui nou statut se simte nevoia modificării unor articole din actualul statut prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului.

Astfel că până pe data de 08.01.2013 organizaţiile sindicale trebuie să propună articolele care să facă obiectul modificării printr-o asemenea procedură.

Ori aşa cum s-a stabilit şi la întâlnirea din data de 19.12.2012 cu reprezentanţii Direcţiei Generale Logistice la discuţia privind reevaluarea acordării cuantumului compensaţiei lunare de chirie pentru poliţiştii şi cadrele militare în activitate din cadrul M.A.I., se impune modificarea articolelor referitoare la acordarea compensaţiei lunare de chirie şi asta pentru a se înlătura inechităţile existente între categoriile de personal, respectiv agenţi/maiştri militari/subofiţeri în raport cu ofiţerii, sau în cadrul aceleiaşi categorii de personal, proporţional cu funcţiile deţinute sau vechimea în muncă.

Să sperăm că vom găsii totuşi înţelegerea necesară la actuala conducere a M.A.I. pentru a elabora în sem. I a.c., cel puţin un statut al poliţistului care să cuprindă şi cariera şi asta cu reguli clare de evoluţie în carieră, pentru ca poliţistul să nu mai rămână la mâna nu ştiu cui.

Biroul Operativ SED LEX